SEO, arama motoru optimizasyonu, google, bing, yandex, yahoo gibi arama motorlarının işleyişini göz önünde bulundurarak oluşmuş bir tür internet pazarlama şeklidir. Bu tür stratejiler, insanların internete girdiklerinde nerelere göz attıklarını ve aradıkları şeye ulaşmak için arama motorlarına ne tür kelimeler yazmayı tercih ettiklerini saptamaya çalışırlar. Bu tür stratejiler insanların ulaşmak istedikleri sonucları ararken hangi arama motorlarını sıklıkla kullanmayı tercih ettikleri konusunu da ele alırlar ve detaylı sonuçlar ortaya koyarlar.

Bir siteyi optimize etmek demek, o sitenin, içeriği kadar, daha fazla HTML düzenlemesine ve kodlama yardımına da ihtiyacı var demektir. Bu düzenleme size, kullanıcıların kullandıkları anahtar kelimelerle daha ilintili bir web sitesi elde etmenizi sağlar. Ve bazı arama motorlarında var olan engelleri de aşar.

Bir diğer yöntem ise, sitenin back-linklerini arttırarak trafiği arttırmak ve sitenin bu şekilde yükselişe geçmesini sağlamaktır. Arama motoru optimizasyonu genellikle dizayn yada sitenin gelişim süreçlerine bakmaz, HTML’ye bakar. Html2’de yapılan değişiklikler arama motorlarındaki sıralamanızı yükselişe geçirebilir. Bir siteyi yaparken, arama motoru dostu temple’lar ve yazılımlar kullanmanız sitenizin sıralaması açısından daha iyi bir tercih olacaktır.

SEO’yu Pazarlama Aracına Dönüştürmenin Yolları

  • Öncelikle hitap ettiğiniz kitlenin özelliklerini tespit edin. Yaş aralığı, eğitim durumu, medeni hâli, gelir seviyesi gibi özellikleri analiz ederek içerik pazarlama stratejisi geliştirin.
  • Rakip analizi yapmayı da unutmayın! Onların önüne geçmek için yapılmamış olanı deneyin, cesur olun!
  • Birbirinin aynı sıkıcı cümleleri tekrarlamak yerine iletmek istediğiniz mesajı bir video ile anlatın ya da ilgi çekici bir infografik hazırlayın.
  • Ziyaretçilerinizden, sosyal medyadaki takipçilerinizden gelen tepkileri ölçün! Bu tepkiler doğrultusunda içerik geliştirmeye devam edin.

    İçerik Pazarlama ile  Bütüncül Bir SEO Stratejisi

    İyi bir içerik ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve onları müşteriye dönüştürecektir. Bu müşteriler daha sonra sosyal medyada ya da bloglarında sizden bahsederek size referans olacaktır.

    Bu sayede sadece on site SEO yaparak aslında off site SEO’da yapmış yani organik backlink kazanmış olacaksınız.

    Burada vurgulamak istediğim SEO çalışmalarını sadece insanları sitenize getirmek için kullanmamanız gerektiği. Sitenize gelen ziyaretçilerinize sitenizde onlara sunduğunuz ürünü ya da hizmeti doğru SEO çalışmaları ile satmayı da başarabilirsiniz.

    Bu yüzden pazarlama ile SEO’yu asla ayrı iki kanal olarak görmeyin. SEO sayesinde her zaman daha az harcayarak daha çok kazanabilirsiniz.

,